Tarot kaarten online

Online tarot kaarten leggen

Foto van Dennis Prooi

Persoonlijke pagina van Dennis Prooi

Naam: Dennis Prooi
Woonplaats: Rotterdam (Zuid-Holland)
Specialisatie: Thoth Tarot
e-Mail: tarot@sadocles.nl
Website: www.sadocles.nl

Mensen kennen mij op het internet beter als Sado; in het 'echte' leven heet ik echter Dennis. Deze naam komt van het Griekse Dionysos; welke staat afgebeeld op de allereerste (of allernulste?) kaart van de Thoth Tarot: die van De Dwaas. Dit is ook meteen een volledige beschrijving van mijn karakter; ik hoef verder niets toe te voegen. Op het moment ben ik 21 jaar jong, wat eigenlijk al te oud is.

Ik kwam op de Tarot in januari 2006. Wetenschappelijk als ik was, wilde ik voor mijzelf bewijzen dat Tarot onzin zou zijn. Dit is mij, gelukkig, niet gelukt. In plaats hiervan ontdekte ik wat de Tarot werkelijk is; althans, er werd een stukje van de sluier voor mij opgelicht. Inmiddels heb ik al geleerd dat de Tarot t diep is, ongeveer net zo diep als het universum. Ik leerde de Tarot kennen vrbij de waarzeggerij en het zweverige karakter wat de gemiddelde persoon direct voor zich heeft bij het horen van dit overbeladen woord. In plaats hiervan ontdekte ik in de Tarot juist mijn grootste passie, namelijk de filosofie. Achteraf gezien is dit helemaal niet zo gek; er komt een punt, zodra je je met Tarot bezig houdt, dat je ontdekt dat de Tarot niets anders is dan een spiegel, een spiegel voor de ziel. Dat ik me aangetrokken voel door de wijsheid die in de Tarot besloten ligt komt enkel omdat mijn ziel hunkert naar wijsheid. De persoon die in de Tarot zoekt voor antwoorden, zal deze vinden; de persoon die zoekt naar steun, zal deze vinden; de persoon die zoekt naar contact met het hogere of het hiernamaals; zal deze vinden. En niet omdat er werkelijk sprake is van een uitwisseling tussen de geest en de substantie, maar simpelweg omdat de Tarot ons laat zien wat we willen. De Tarot toont, zoals ik graag zeg, geen waarheid; ze toont enkel en alleen perspectief.

Helderziend ben ik niet. Ik zie geen geesten, communiceer niet met gidsen; ik ben op geen enkele manier paranormaal begaafd. Tarot is voor mij, in relatie tot mijzelf, puur een filosofisch systeem. In relatie tot anderen is ze puur en alleen van therapeutische waarde. De astrologische tekens, de Kabbalistische blauwdruk, kortom, alles wat paranormaliteit doet vermoeden is voor mij enkel en alleen onderdeel van diezelfde spiegel. Het enige dat paranormaal is, is de spiegel zelf; want zij ligt besloten in de geest, welke ik beschouw als het toppunt van paranormaliteit. De toekomst ligt open.

� Ga terug naar het overzichtVind jij ons ook zo leuk?