Tarot kaarten online

De Tarotkaarten

De kaarten van de tarot

Als je aan de tarot denkt, krijgen veel mensen direct een beeld in gedachten van een zigeunervrouw in een huifkar, die met een ernstig gezicht door middel van kaarten de toekomst voorspelt aan argeloze gasten. Dat is niet helemaal een correct beeld van tarot...

Zigeunerin in gedachten bij een tarotlegging

De kaarten van de tarot worden weliswaar gebruikt om inzicht te krijgen in allerlei aspecten van je leven, maar ze kunnen zeker niet te toekomst voorspellen. De tarot is een hulpmiddel. Het kan je helpen om een bepaalde kwestie (liefde, werk, of je persoonlijke ontwikkeling) vanuit een ander perspectief te zien en je te helpen bij het maken van keuzes.

Wat is tarot eigenlijk?

Grote arcana, kleine arcana...Dat klinkt allemaal best ingewikkeld. "Arcana" betekent letterlijk "Geheime middelen of kunsten". De arcana van de tarot kan je dus beschouwen als een middel waarin een verborgen boodschap verscholen zit. Er is een kleine arcana en een grote arcana.

De kleine arcana (56 kaarten) behandelt dagdagelijkse dingen, en de grote arcana (22 kaarten) gaat over grote levensvragen.

Een greep uit tarotkaarten:

Hoe lang bestaat tarot?

De tarot is verzameling van 78 kaarten met een symbolische afbeelding, en ziet er anders uit dan de gewone speelkaarten. Dat was niet altijd zo! De tarot is volgens de meest gangbare theorie rond 1500 in Italië ontstaan door 4 extra plaatjeskaarten, en 22 troefkaarten toe te voegen aan het normale dek van speelkaarten. Eeuwenlang was dit dek alleen gebruikt om mee te kaarten.

Oude tarotkaarten
Tarotkaarten hadden in het begin helemaal geen occulte betekenis, ze werden alleen gebruikt als kaartspel.

De tarot als middel om de toekomst te voorspellen of je persoonlijheid te doorgronden, ontstond pas in 1781. De Franse filosoof en geleerde Antoin Court de Gébelin beweerde dat de tarotkaarten een 'geheime schatkamer' van wijsheid zou zijn. Sinsdien is men de tarot gaan gebruiken als instrument om antwoord te krijgen op levensvragen.

Begin van de 20e nam de belangstelling voor occulte zaken toe, wat de populariteit van het leggen van tarotkaarten een flinke boost gaf. Uit deze periode stamt ook het populairste en bekendste set tarotkaarten: de Rider-Waite tarot, ontworpen door de kunstenares Pamela Coleman Smith in samenwerking met de mysticus Arthur Waite. De Rider-Waite set is ook de set die de basis vormt van de kaarleggingen op deze site.Vind jij ons ook zo leuk?